Fitorja

fshat të Shqipëri
(Përcjellë nga Fitore)

Stampa:Fshat në Shqipëri Fitorja është një fshatkomunën Mirasrrethin e DevollitShqipërisë. Fshati Fitore gjithashtu njihet edhe me emrin e tij të vjetër Shënkollas (Shën Nikolla) i ndryshuar pas vitit 1946. Fatkeqësisht nuk dihet numri i saktë i banorëve të fshatit, por mendohet se në të banojnë rreth 60 familje. Familjet kryesore të fshatit janë familjet Lipe, Çaushi dhe Toska. Pas viteve 90 fshati Fitore përjetoi një valë të re ardhjesh të familjeve kryesisht nga fshatrat më të thella malore të Devollit. Fshati Fitore është edhe qendra e gjimnazit të Fitores që mban emrin "Ali Feto", i cili mirëpret të rinj nga fshatrat rrethues si Miras, Dobranj, Ziçisht, Sul, etj.

Shih edhe Redakto