Fiziologjia

Fiziologjia është një shkencë/degë e biologjisë që merret me studimin e proceseve fiziologjiketrupit të njeriut, që nga niveli molekular e deri në nivelin makroskopik të sistemeve e aparateve.Fiziologët sportivë studiojnë mënyrën se si punon trupi. Ata punojne me sportiste dhe sportiste prefesiponiste. Ata studiojne se si ndikon mbi zemren dhe mushkerite dieta e nje sportisti.

Historia e Fiziologjisë Redakto

Faza para-shkencore Redakto

Faza shkencore Redakto

Në ditët e sotme Redakto

Çmime nobel Redakto

Bibliografia Redakto