Flamuri i Anglisë është kryqi i Shën. Gjergjit. Ky kryq u bë një emblemë e Anglisë gjatë Mesjetës dhe është një nga emblemat më të vjetra të njohura që e përfaqëson Anglinë. Ajo mori statusin si flamur kombëtar i Anglisë gjatë shekullit të 16-të.

Flamuri i Anglisë

Shën Gjergji u bë shenjti patron i Anglisë në shekullin e 13-të, dhe legjenda e Shën. Gjergjit duke mposhtur një dragua daton nga shekulli i 12të.

Proporcionet e flamurit janë që kryqi i kuq ka një gjerësi prej 1/5 e gjatësisë së flamurit.[1]

Shih dhe këtë

Redakto

Burime të dhënash

Redakto
  1. ^ England (United King dom) Arkivuar 28 prill 2008 tek Wayback Machine; Flags of the World; (c.1996 - Present)