Flamuri i Arabisë Saudite

Flamuri i Arabisë Saudite (Arabisht: علم المملكة العربية السعودية) përdoret nga qeveria e Arabisë Saudite nga 15 mars 1973. Flamuri është e gjelbërt, shkronjat arabe dhe shpata është me ngjyrë të bardhë. Në flamur shkruhet Deklarata Islame.

DizajniRedakto

Në flamurin arab shkruhet shehadeti:

لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله
lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh
S'ka zot tjetë përveç Allahut, Muhammedi është i dërguari i tij

Flamuri i gjelbërt përfaqëson Islamin, ndërsa shpata paraqet "Shtëpinë e Saudit". Shehadeti shkruhet nga ana e djathtë në të majtë

Flamuri i shtetitRedakto

 
Flamuri nga viti 1932 deri në vitin 1934.
 
Flamuri nga viti 1934 deri në vitin 1938.
 
Flamuri nga viti 1938 deri në vitin 1973.

Flamuri në të kaluarënRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto