Flamuri i Bahameve

Flamuri i Bahameve ka proporcione 1:2. Trekëndëshi i zi barabrinjës simbolizon unitetin dhe vendosshmërinë e popullit të Bahameve, të cilët kanë paraardhës Afrkanë. Trekëndëshi është i orientuar drejt tri vijave horizontale që simbolizojnë zonat e resurseve natyrore; dy vija të kaltra të çelët në pjesën e sipërme dhe të poshtme simbolizojnë detin kurse vija e arit në mes simbolizon diellin. Flamuri u adoptua më 10 korrik 1973.

Flamuri kombëtar i Bahameve

Shih dhe këtë

Redakto