Flamuri i Kubës u adoptua më 20 maj, 1902, dhe përbëhet nga një fushë me pesë vija të kaltra dhe të bardha, dhe një trekëndësh të kuq në anën e majtë me një yll të bardhë. Flamuri u dizajnua më 1848 për lëvizjen e pavarsisë, që kishte për qëllim ndarjen e Kubës nga Spanja dhe bashkimin e saj me shtetet e tjera të SHBAsë.

Flamuri i Kubës

Shih dhe këtëRedakto