Flamuri i Luksemburgut përbëhet nga tri vija horizontale, e kuqe, e bardhë, e kaltër dhe mund të jetë në proporcionet 1:2 ose 3:5. Së pari është përdorur mes viteve 1845 dhe 1848 ndërsa u adoptua zyrtarisht më 23 qershor 1972.

Flamuri i Luksemburgut

Shih dhe këtëRedakto