Flamuri i Maqedonisë së Veriut përfaqëson një diell duke lindur me tetë rreze që zgjaten deri në qoshet e flamurit. Ai përfaqëson "Diellin e ri të lirisë", dhe përmendet edhe në himnin kombëtar të Maqedonisë së Veriut, Denes nad Makedonija (Sot mbi Maqedoni):

Flamuri i Maqedonisë së Veriut
Sot mbi Maqedoninë, po lind
dielli i ri i lirisë.
Populli Maqedonas lufton,
për të drejtat e veta!

Shih dhe këtë

Redakto