Flamuri i Qipros hyri në përdorim më 16 gusht, 1960 nën Marrëveshjen e Zürich-ut dhe Londrës, me ç'rast u hartua edhe kushtetuta dhe Qipro u bë shtet i pavarur.

Flamuri i Qipros

Shih dhe këtë Redakto