Hape menynë kryesore
Flamuri

Flamuri i Saint Kits dhe Nevis u adoptua më 19 shtator, 1983. Ai ishte fitues i një konkursi lokal. Flamuri përbëhet nga ngjyrat Pan-Afrikane, megjithëse zyrtarisht ngjyrat kanë kuptime tjera:[1]:

  • Gjelbër — tokat e pjellshme të vendit;
  • Kuq — mundimi i popullit nga skllavëria e kolonializmi e deri tek pavarsia;
  • Verdhë — ndriçimi e diellit gjatë gjithë vitit;
  • Zezë — trashëgimia Afrikane;
  • Yjet e bardha — shpresa dhe liria.

Shih dhe këtëRedakto

ReferimetRedakto