Flamuri i Sllovenisë përbëhet nga tri vija horizontale të barabarta me ngjyrë të bardhë (sipër), të kaltër, dhe të kuqe, me Stemën kombëtare në pjesën e djathtë të flamurit, në vijën e bardhë dhe të kaltër. Stema është një mburojë me figurën e malit Triglav, maja më e lartë në Slloveni, në të bardhë me një prapavijë të kaltër; poshtë saj janë dy vija të lakuara të kaltra që e pasqyrojnë Detin Adriatik dhe lumenjtë lokal, dhe mbi të janë tre yje ngjyrë ari me gjashtë maje të renditura në një trekëndësh të cilat janë marrë nga stema e Counts of Celje, dinastia e madhe sllovene e shekullit të 14të dhe 15të [1].

Flamuri i Sllovenisë

Shih dhe këtë

Redakto

Burime

Redakto
  1. ^ http://www.uvi.si/eng/slovenia/insignia/flag/ Arkivuar 10 shkurt 2006 tek Wayback Machine Faqja e qeverisë për flamurin