Fleta informatike është një fletë abstrakte, vegël informatike dhe si e till për përdoruesin grafikisht paraqitet si përmbajtje e teksteve, figurave etj dhe në të njëjten kohë për sistemin operues e gjuhën programuese të makinës është një fletë e regjistrit apo e amëzës e cila ka të dhëna për veprimin e më tejshem të makinës. Vista-system.png Ky artikull në lidhje me Informatika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.