Flori dhe shoku i tij Lauri, që i quajnë edhe “vëllezër binjakë”, si edhe bashkëpunëtorët e tyre Prokul dhe Maksim, u martirizuan në Ilirik ngaqë ndihmuan në ndërtimin e një kishe të krishterë. Mbas torturave, u hodhën në pus dhe u mbytën. Disa burime e lidhin vdekjen e tyre me vendbanimin e lashtë Ulpiana, në jug të Prishtinës, në Kosovë. Kremtojnë më 18 gusht.