Fonetika (nga fjala greke φωνή, phone = tingulli/zëri) është studimi i tingujve (zëri) dhe një element i Gjuhësisë. Fonetika është e ndryshme nga Fonologjia, sepse fonetika cilëson si tingujtë shprehen kurse fonologjia cilëson përfaqesimet themelore të këtyre tinguj si simbolet në sistem linguistik.

Shiko edheRedakto


  Ky artikull në lidhje me Gjuhësia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.