Forca Ajrore Malazeze (mal. Vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana Vojske Crne Gore) janë degë e Ushtrisë së Malit të Zi.

Forca Ajrore Malazeze

Stema e Forcave Ajrore Malazeze
Aktive 2006
Shteti Mali i Zi Mali i Zi
Pjesë e Ushtrisë së Malit të Zi
Komandantët
Kolonel Živko Pejović
Stema
Identifikuesi
Dy helikoptrë SA342 duke u ngritur.

Forcat Ajrore Malazeze janë formuar në vitin 2006 pas shkëputjes së Malit të Zi nga Bashkimi Shtetëror i Serbisë dhe Malit të Zi. Baza ajrore Golubovci (afër Podgoricës) shërben si baza e vetme ajrore e Forcave Ajrore Malazeze.

Njësitë dhe Struktura

Redakto
 •   Forcat Ajrore (mal. Vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana)
  •   Skuadroni i helikopterëve (mal. Helikopterska eskadrila)
  •   Çeta për mirëmbajtje avio-teknike (mal. Četa za vazduhoplovno-tehničko održavanje)
  •   Toga për mbrojtjen kundërajrore (mal. Vod protivvazduhoplovne odbrane )
  •   Toga për mbikëqyrje dhe raportim ajror (mal. Vod za vazdušno osmatranje i javljanje)
  • Departamenti për shërbim (mal. Odjeljenje za opsluživanje)

Referimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto