Forcat e Armatosura Franceze (frëngjisht: Forces armées françaises) përfshijnë Ushtrinë, Marinën, Forcën Ajrore dhe Hapësinore dhe Xhandarmërinë e Republikës Franceze. Presidenti i Francës drejton forcat e armatosura si Shefi i Forcave të Armatosura.

Forcat e Armatosura Franceze

Franca ka buxhetin e gjashtë më të madh të mbrojtjes në botë dhe të parin në Bashkimin Evropian (BE). Ajo ka forcat më të mëdha të armatosura në përmasa në Bashkimin Evropian. Sipas GlobalFirepower, Forcat e Armatosura Franceze renditen si ushtria e shtatë më e fuqishme në botë.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto

https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.php?country_id=france