Frederiku I në shekullin XVII mori nga perandori titullin Mbret i Prusisë. Ai i kushtoi vëmendje të veçantëe ushtisë, kështu që mbretërisë i organizoi një ushtri të madhe dhe me disciplinë të rreptë. Ushtria e Prusisë arriti të bëhej një nga ushtritë më të medha në Europë. Vetë veshja e mbretit ishte uniforma ushtarake, prandaj ai thirrej “Mbreti ushtar”. Edhe vetë vendi në ate kohë ngjante me një kamp ushtarak. Ushtarët kudo nderoheshin.

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.