Friza është një alien. Ai është shumë i keq. Friza bashkë me babanë e tij e konsideron veten si mbret i universit. Arsyeja pse vdiq Friza ishte sepse para shumë kohësh, kur Goku ishte i vogël. Ai shkatërroi planetin e sajanëve që quhet planeti Vexhita.

Friza mendonte se pas shkatërrimit të planetit Vexhita, në univers ekzistonin vetëm 3 sajan. Por e kishte gabim sepse në tokë jetonte sajani i quajtur Kakarot ndryshe quhej në Tokë Goku. Pasi Goku u bë burrë, ai i çoi 3 sajanet e mbetur për të pushtuar planetin Tokë. Sajanët quheshin : Vexhita, princi i sajanëve, Raditz, vëllau i Gokut dhe Napa". Ata shkuan por Goku i beri balle 2 sajaneve te parë.