Gëzim Hajdinaga

politikan shqiptar nga Mali i Zi

Gëzim Hajdinaga është politikan shqiptar nga Mali i Zi. Nga viti 2006 deri në vitin 2011 ishte Kryetar i Komunës ës Ulqinit.

Gëzim Hajdinaga
Kryetar i Komunës së Ulqinit
Në detyrë
2006–2011
Paraprirë ngaFuad Nimani
Pasuar ngaNazif Cungu
Ministër i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave
Në detyrë
14 korrik 2001 – 6 tetor 2006
Të dhëna vetjake
U lind më2 janar 1964
Ulqin, RSF Jugosllavi (sot Mali i Zi)
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikeUnioni Demokratik i Shqiptarëve (1993–2013)
PunësimiInxhinier elektrike, Politikan
Nënshkrimi

Jeta dhe veprimtaria

Redakto

Ka lindur më 2 janar 1964 në Ulqin, Jugosllavi (sot Mali i Zi), ku ka kryer shkollën fillore dhe të mesme. Me profesion është inxhinier elektrike, por shumicën e angazhimit profesional e ka kaluar në politikë. Është i martuar dhe ka fëmijë.

Ishte anëtar i Unionit Demokratik të Shqiptarëve që nga themelimi deri në vitin 2013, kur dha dorëheqje. Nga viti 2001 deri në vitin 2006 ushtroi detyrën e Ministrit të të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave në Qeverinë e Mali të Zi. Në vitet 2006–2011 ishte Kryetar i Komunës ës Ulqinit.[1]

Shiko dhe

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ Skica za portret: Gzim Hajdinaga, visit-ulcinj.com/


Titujt
Parardhësi 
Fuad Nimani
Kryetar i Ulqinit
2006–2011
Pasardhësi 
Nazif Cungu