Titulli Titulli
Gaforrja Gaforrja
Kembenujetuar Kembenyjetuar
Shembull Shembull
Shembull Shembull
Shembull Shembull
Shembull Shembull

Gaforret janë shtazë të cilat jetojnë në ujëra të ëmbël dhe të njelmët dhe përfaqësojnë këmbënyjëtuarit e sotëm më primitivë.Për njohjen e ndërtimit dhe mënyrën e jetesës si shembull merret gaforrja e lumit.Jeton në ujëra të ëmbël.Siperfaqja e trupit është e mbuluar me një mbështjellës të fortë i përbërë nga lënda e quajtur kitina e forcuar me lëndë gëlqerore.