Gary Kilgore North (lindur më shkurt 1942) është një teorist rekonstruksionist i krishterë amerikan dhe historian ekonomik. North ka qenë autor dhe bashkëautor i mbi pesëdhjetë librave me tematikë që përfshijnë teologjinë e krishterë, ekonominë dhe historinë. Ai është një studiues i asociuar i Ludwig von Mises Institute.

Gary North,në vitin 2013, duke folur në një festë të organizuar nga Ron Paul.

EdukimiRedakto

North, i biri i një agjenti special të FBI (Samuel W. North) u rrit në Kaliforninë jugore. Ai u konvertua në Krishtërim në gjimnaz dhe filloi të frekuentonte librari konservatore në zonën e Los Angelesit gjatë viteve të universitetit.

VepraRedakto

Referime dhe shënimeRedakto