Genipabu (dunat dhe laguna).
Gamilet në Genipabu.

Genipabu (ose Jenipabu) është një plazh me duna, një lagune dhe një zonë mjedisore e mbrojtur e gjendur në Natal, shteti Rio Grande do Norte, Brazil një nga pamjet më të njohura të Brazilit. Genipabu është ndërkombëtarisht i njohur për bukuritë e tij natyrore dhe për shëtitjet me gamile. Ujërat e saj të pastër e të qetë, tërheqin shumë turistë gjatë verës (dhjetor-mars).

Dunat e saj të madh dhe ujrat e freskët të lagunave janë një destinacion i madh turistik. Plazhi ka infrastrukturë moderne me hotele, hane, restorante, çadra plazhi, barkave dhe gamile.

Koordinatat: 5°42′32″J 35°11′48″P / 5.70889°J 35.19667°P / -5.70889; -35.19667