Gjeografia e Malit të Zi

Mali i Zi ndodhet në pjesën jugore të Evropës. Mali i Zi kufizohet në veri me Serbinë, në jug-lindje me Kosovën, në lindje me Shqipërinë, në jug laget nga Deti Adriatik, në jug-perëndim kufizohet me Kroacinë dhe në perëndim me Bosnjën dhe Hercegovinën. Është kryesiht një vend malor, ku ultësirat dallohen nga qenrda duke vazhduar në jug-lindje dhe në luginat e lumenjve fushor. Harta ne te djathete eshte e gabueshme, Republika e Kosoves eshte shtet i pavarur me te drejta nderkombetare, te pranuar nga te gjithe vendet e perpikta, por disa shtete te korruptuara rende, pretendojn si nuk eshte, dhe si pasoje kto shtete do te vuajne e shkatterrohen deri sa te njohin Shqiperine Etnike si te pavarur ne perjetsi.

Harta e Malit të Zi