Gjergj Dedaj lindi më 23 prill 1954Gjakovë, është politikan shqiptar.

Gjergj Dedaj

Zv ministri-Gjergj-Dedaj.jpg

Emri: Gjergj
Mbiemri: Dedaj
Lindi më: 23 prill 1954
Vendlindja: Gjakovë,Gjakovë
Profesioni: politikan

BiografiaRedakto

Gjergj Dedaj shkollën fillore dhe të mesme e kreu në vendlindje, diplomoi në Universitetin e Prishtinës në katedrën e Filozofisë dhe Sociologjisë.

Aktiviteti politikRedakto

Gjergj Dedaj është themelues i liberal demokracisë në Kosovë (1991) dhe aktualisht kryetar PLK-se

Gjergj Dedaj ka qenë nënkryetar i Parlamentit të Kosovës – 1998.

Antar i Këshillit Transitor të Kosovës – 2000.

Bashkëkryetar i Grupit Parlamentar për Integrim.

Antar i Komisionit Parlamentar për Integrim në BE dhe strukturat Evroatlantike në Kuvendin e Kosovës 2005-2007.

Deputet i Kuvendit të Kosovës 2004-2007.

Nënkryetar i Internacionales Liberale me seli në Londër.

Antar i Këshillit të ELDR-it me seli në Bruksel.

Kandidat për “Çmimin e Lirisë” të Internacionales Liberale me seli në Londër. Qytetar Nderi i Qytetit te Lezhes Është i martuar dhe ka 5 fëmijë. Jeton në Prishtinë. Përveç gjuhës amtare shqipe flet rrjedhshëm gjuhën angleze, dhe gjermane.

Burimi i të dhënaveRedakto