Gjergj Kastrioti Skënderbeu - Kryqtari i Fundit

Gjergj Kastrioti Skënderbeu - Kryqtari i Fundit libër historik me autor Virgjil Kule. Shtëpia botuese: OMBRA - GVG. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 520. ISBN 978-9928-06-004-4

"Sipas një radhitjeje strikte të dokumentave, muaj pas muaji e vit pas viti, u formësua në kapitujt e këtij libri figura e Gjergj Kastriotit - njerëzore, gjeniale, befasuese, tronditëse, kërshëruese, frymëzuese..., por aspak tragjike e pasive sikundër është thënë jo rrallë. Kur, më në fund, m'u shfaq i plotë ideatori dhe programatori i pashoq i shekullit të XV, mora të shkruaj prologun dhe të theksoj më tepër linjat e arsyetimeve mbi projektin madhështor. Ishte kjo mënyra e zgjedhur instiktivisht prej meje që, duke mbetur "rob" i dokumenteve, t'iu rrëfeja me pasion dhe, shpresoj, me objektivitet, shqiptarin e mençur Skënderbe." - Virgjil Kule