Gjerman (greqisht: Άγιος Γερμανός/Áyios Germanós) është fshat në qarkun i Follorinës, Greqi. Përpara vitit 1926, fshati është njohur me emrin e vjetër në formën greke Γέρμαν/Gérman.[1]

Gjerman
Άγιος Γερμανός
Fshat

Demografia Redakto

Sipas regjistrimeve osmane të vitit 1878 fshati i perkiste kazasë së Resnjës dhe kishte 300 banorë muslimanë shqiptarë dhe 20 bullgarë. Më tej në vitin 1900 sipas statistikave të Vasil Kënçov fshati kishte 680 banorë bullgarë dhe 125 shqiptarë muslimanë (arnaut muhamedane). Kurse në vitin 1905 kishte 1160 bullgarë ortodokse dhe 90 shqiptarë musliman.[nevojitet citimi]

Lidhje të jashtme Redakto

Burimet Redakto