Gjon këngë arvanite

këngë

Kenge e kenduar nga këngëtari Alekos Dhimu

Teksti i kengesRedakto

Ne pergjithesi eshte ky tekst por disa fjale nuk jane kuptur mire dhe ka edhe ndonje nderhyrje gjuhesore nga greqishtaj. Nuk dihet ende konteksti historik

 • Or Gjon, Gjo..onn ça kërkon,
 • po radhitet ku mi çon
 • ore nga i more tromarmadhë,
 • Andej lart nga porta e bardhë


 • Or Gjon, Gjon çë kërkon
 • Po ra vetes ku ti çon
 • Nga i more terezi
 • Ore andej lart nga Mali i Zi


 • Or Gjon, Gjon çë që të të thom,
 • Ore pune vetes me s’i çon
 • Ore ta ka ngritur kjo Sofia
 • Dimë ke dhe kjo Jorgjia

Lidhej te jashtmeRedakto

http://ganninma.com/alekos-dhimu-jon-gjon-arvanitika-arvanitas-music-QVd6bWZ1Y0oyYVk.html[lidhje e thyer]