Gjoni (Gjonaj)

faqe kthjelluese e Wikimedias

Gjoni-Gjonaj është një mbiemr i njohur shqiptar.

Gjoni-Gjonaj
KombësiaShqiptar

Emri fillimisht rrjedh nga një familje mbretërore të familjes Jonima (Gjoni) nga lezha .

Historia Redakto

Është mbiemr shumë i popullarizuar në mesin e krishterimit, në këto ditë janë rreth 10 mijë njerëz që mbanin këtë mbiemër, së shumti Gjoni, Gjonaj janë në rajonin përreth Shkodrës, Lezhës dhe në Ulqinit. Të krishterët që konvertohen në Feja islame e kanë ende Gjoni, Gjonaj mbiemrin. Shën Gjoni ose Shnjoni është "dita e festës" (29 gusht). Gjoni, Gjonaj në Gjuha hebraike ka kuptimin "hiri i Zotit ". Gjoni, Gjonaj e identifikua veten si "Hiri i zoti" Identifikim individual si fisnikët ose mbretëror.


Personalitete të njohura RedaktoBurimi i të dhënave Redakto

http://lastnames.myheritage.com/last-name/Gjoni

http://www.fajtori.com/numratori/index.php?action=qytet&start=55710&orderby=0&qyteti=0&emri=&mbiemri=&adresa=&mblike=&emlike=