Gjuha Indoneziane (indonezishtja) flitet në Indonezi dhe Timorin lindor. Kjo gjuhë ka për përdorim alfabetin latin dhe i takon familjes Austroneziane, Malajo-Poloneziane. Flitet nga 200 milionë banor. U shpall si gjuhë zyrtare në Indonezi më 1945.

Indonesian
RegionIndonezia
Default
  • Gjuha indoneziane
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Indonezia
Regulated byPusat Bahasa
Kodet gjuhësore
ISO 639-1Stampa:ISO 639-1
ISO 639-2Stampa:ISO 639-2
ISO 639-3

Shiko dhe këtëRedakto