Gjuha palauane është gjuha që flitet nga Palau dhe Guam. Atë e flasin rreth 15 000 folës.

Gjuha palauane
Folësit
Taksonomia
Filogjeneza Austronezian
Statusi zyrtar
Rregullohet nga nuk ka
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 asnjë
ISO 639-2 pau