Gof është drama e dytë e autorit Anton Pashku, e botuar në Prishtinë në vitin 1976.

Sinkopa
AutorAnton Pashku
Gjuhashqip
Zhanripostmodernizëm
BotoiRilindja
Faqe56

Përmbajtja Redakto

Pashku e mbindërton tekstin e dramës mbi konvencionet klasike (sidomos të tragjedisë) dhe me prirje të qartë drejt antidramës. Drama ka dy pjesë dhe tri personazhe: Lulashi, Lulua, Lulani.

Trashëgimia Redakto

Anton Pashku me dramat «Sinkopa» (1968) dhe «Gof (1976)», bëri një thyerje të ndjeshme në mënyrën e të shkruarit të dramës shqipe.[1]

Referime Redakto

  1. ^ Halili 2013, p. 6-7.

Literatura Redakto

  • Krasniqi, Nysret (2016). Letërsia e Kosovës 1953-2000. Prishtinë: AIKD.
  • Aliu, Ali (2012). Kënaqësia e leximit. Prishtinë: ASHAK.
  • Halili, Ernestina (2013). DUKURI MODERNE NЁ DRAMЁN SHQIPE NЁ KOSOVЁ' - disertacion (PDF). Tiranë. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 26 gusht 2020. Marrë më 25 gusht 2020.{{cite book}}: Mirëmbajtja CS1: Mungon shtëpia botuese te vendodhja (lidhja)
  • Hamiti, Sabri (2002). Letërsia Bashkëkohore, Vepra Letrare, 10. Prishtinë: Faik Konica.