Bima përbëhet nga rizoma e tharë, e grimcuar e gramit zvaranik, i cili është bimë barishtore shumëvjeçare që takohet tek ne si bar i keq i kulturave bujqësore. Grami ka një rizomë zvarritëse, gjethe të sheshta 2-5 mm të gjera, përmban lucide dhe esenca.

VETITË: - Nxit urinimin - Ndihmon në veprimtarinë e veshkave - Përdoret si mjet që pastron organizmin - Këshillohet përdorimi në pezmatimin e pjesëve të poshtme të rrugëve urinare - Në reumatizëm - Në sëmundje të lëkurës - Ndihmon në mjekimin e hipertensionit arterial - Përdoret në sëmundjen e diabetit