Greenpeace ( Organizata Ndërkombëtare për mbrojtjen e Ambientit). Kjo organizatë u formua në vitin 1971 në VankuverKanadës dhe në vitin 1979 fitoi rëndësi ndërkombëtrare. Qëllimi i organizatës është ngritja e vetëdijës për shkatrrimin e ambientit dhe mbrojtjen e tij si dhe përtrirjen e ekosistemeve në pjesët e ndryshme të botës. Kjo organizatë në 31 shtete ka formuar 44 qendra me rreth 3,1 milion anëtarë e simpatizues.

demonstruesit në Tulus të Francës në vitin 2007


Lidhje të jashtmeRedakto