Gregor Jeromonak Zdruli (1885 - 1958). Emrin e vërtete e ka Kristo Andon Zdruli. Mësimet e para për pikture i mori ne Malin e Shenjtë ne qelinë atelie te gjyshit te tij Grigor Zdriui. Përveç panes si piktor ne Malin i Shenjtë, ka zhvilluar aktivitet te gjere patriotik. Për këtë është arrestuar dhe mbajtur 3 muaj ne burg. Pas daijes nga burgu e largojnë nga Greqia si person "non grata". Vjen ne Shqipëri, ku shërben si Kryeprift ne Pogradec (1924) si dhe ne Manastirin e Shën Gjon Vlasdimirit ne Elbasan. Korcavizion vdiq ne Kuçove me 1958. Ne Muzeun e Korçës ndodhen dka ikona te tij te vitit 1903. Ai dallohet ne artin e tij për kompozimet e paraqitura me vërtetësi, madje edhe me peizazhe nga vendlindja e tij, Dardha.