Greqia e trashëgimisë klasike ka perënduar. Greqia kurrë nuk ka pasur Mesjetë, ashtu siç e kuptojmë ne, as Rilindje, ashtu siç e kuptojmë ne atë, apo epokë të Iluminizmit.

Atje nuk ka ndodhur ajo rritje dhe ngritje e arsyes përtej pjesës tjetër të jetës.

Burimi i të dhënaveRedakto

  • Philip Sherrard, The Wound of Greece: Studies in Neo-Hellenism, London, Rex Colling, 1978. ISBN 0-86036-070-9
  • Titulli i përkthyer i librit: “Plaga e Greqisë: studimet në helenizmin e ri”.
  • Philip Sherrard është përkthyes me famë i poezisë greke.

Greket e sotëm, nuk janë pasardhës te Grekeve antike, është diskutuar origjina e tyre e sakte, por sipas disa historianeve "Greket" e sotëm erdhën ne Ballkan diku ne shekullin 1 pas erës sonë, nga Iraku verior ose Anadollia lindore, sot (Turqia) (Iraku) modern.