Guri me qiell apo guri i zotit. Monument kulturor i epokës se neolitikut dhe natyror.

PërshkrimiRedakto

Ndodhet ne majën e malit te Lipes ne fshatin Vranisht. Ai është një monument prehistorik i përhapur ne neolitin e vone dhe ne epokën e bronzit 4-9 mije vjet me pare. Kjo vepër e arkitekturës prehistorike ka lidhje me kultet mbivarrore si dhe atë te Diellit. Sipas arkeologut te njohur M. Zeqo, "është një gur gjigant i vendosur nga dora e njeriut mbi dy shkembinj te tjerë, duke krijuar një tryeze për perëndite... "