Gustav Robert Kirchhoff

fizikan gjerman

Gustav Robert Kirchhoff lindi më 12 mars 1824 në Königsberg (Prusia) dhe vdiq më 17 tetor 1887 në Berlin. Ishte fizikan dhe kimist gjerman, i cili kryesisht u mur me hulumtimin e elektricitetit.Po ashtu Kirchhoff së bashku me Robert Wilhelm Bunsen zbuloi elementet kimike Cesiumin si dhe Rubidiumin.

Gustav Robert Kirchhoff