Hape menynë kryesore

Acidi Sulfhidrik

komponim kimik
(Përcjellë nga H2S)
Struktura molekulare e Sulfhidrikut

Acidi Suflfhidrik me formulën H2S është gaz , me erë të keqe .Tretet lehtë në uji , është acid i dobët inorganik dhe helmues. Ky acid është më i lehtë se ajri.Përdoret për nevoja laboratorike.

Lidhje të jashtmeRedakto