Hajrudin Hari Vareshanoviq

këngëtar boshnjak
(Përcjellë nga Hajrudin Hari Vareshanovic)

Hajrudin Vareshanoviq, i njohur si Hari Vareshanoviq është një artist boshnjak me prejardhje shqiptare.

Hajrudin Hari Vareshanovic

BiografiaRedakto

Lindi më 16 janar 1961Sarajëvë. Është njëri nga kantautorët më të njohur boshnjak dhe themelues i njërit ndër grupet më të popullarizuara boshnjake Hari Mata Hari.

Karrierën në estradë e ka filluar kah fundi i viteve të 70-tanë grupin muzikore sarajevase Ambasadori, që më vonë të vazhdoj në grupin ”Zov’’. Me këtë grupe muzikore arriti sukses të madh me këngën “Gollubica” në të cilën bashkon elementet e muzikës rok dhe pop me elemente të folklorit tradicional boshnjak.

Kah mesi i viteve të 80-ta grupa e tij e re muzikore Hari Mata Hari fillon ngritjen në tplistat e shtetit të atëhershëm.

Hari Vareshanovic bashk me grupën e tij muzikore “Hari Mata Hari” katër herë konkurroi në zgjedhjet nacionale për Këngën e Eurovizionit. Për herë të parë u paraqit në konkurencen jugosllave në vitin 1986 në Prishtinë, ku arriti në vendin e pestë. Suksesin më të madh e arriti në vitin 2006 në Athinë me këngën “Lejla” ku arriti në vendin e tretë.

Hajrudin Hari Vareshanovic jeton në Sarajevë.