Halil kamberi Skenarist dhe regjisor shqiptar. Lindi në 6 qershor të vitit 1946 në fshastin Kashar të Tiranës. pa mbarimit të studimeve të larta në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Gjuhë - letërsisë fillon punë si redaktor në Kinostudion "Shqipëria e Re". Do të shkruajë tre skenarë për filmin artistik. Në vitin 1979 do të jetë bashkë skenarist në filmat "Balonat" dhe "Yje mbi Drin" ndërsa në vitin 1981 në filmin "Shoku ynë Tili". Në vitin 1981 do të kalojë në sektorin e filmit dokumentar ku do të realizoj edhe regjinë e shumë filmave dokumentarë si psh filmi dokumentar "Arbëreshët" në vitin 1981, filmin dokumentar "tetori i këngëve" në vitin 1983, filmin dokumentar "Frang Bardhi" me të cilin do të nderohej me çmimin "Aleksandër Mojsiu" për vitin 1987 etj.

Skenarist

Film Artistik

1981—Shoku ynë Tili (co/skenarist)

1979—Balonat (co/skenarist)

1979—Yje mbi Drin (co/skenarist)

Film Dokumentar

“Klasiku i fundit”

“Luigj Gurakuqi”

“Ne jemi arbëreshë”

“Sami Frashëri”

1998—Dijetari (co/skenarist)

1987—Frang Bardhi (co/skenarist)

1986—Bashkëqytetari ynë

1983—Në gjurmët e historisë

Regjisor

Film Dokumentar

“Luigj Gurakuqi”

“Ne jemi arbëreshë”

“Sami Frashëri”

1998—Dijetari

1987—Frang Bardhi

1986—Bashkëqytetari ynë

1986—Dhimbje e thellë,betim i madh

1986—Me Enverin Zgjuam Malet

1986—Për jetë me bacë Enverin

1985—Në vendlindjen e Enverit

1985—Vështrim mbi një ekspozitë

1984—Dritat e një kohe

1983—Gjeniu i Proletariatit

1983—Në gjurmët e historisë

1983—tetori i këngëve (co/regjisor)

1982—Arbëreshët

1982—E sotmja e bukur, e ardhmja më e ndritur

1982—Kongresii 9-të i Bashkimeve Profesionale

1982—Mbledhje jubilare e 40-vjetorit të Frontit Demokratik

1981–1 maj 1981

1981—Jeta e një tribuni

1981—Kongresi i 8-të i P.P.SH-së

1981—Tufëzimi nismë e re revolucionare

1978—Mirë se erdhët midis nesh

Çmime e Tituj

1987 Çmimin "Aleksandër Mojsiu" për regjinë e filmit "Arbëreshët".