Në Kuran Hamani ishte Veziri i Madh dhe prifti i lartë i faraonit në kohen e Mojsiut apo Musaut. Edhe pse nuk permendet me emer,qartazi në Librin e Allahut në Kur'an por neve na përngjan me një hisotri në ngjashmeri me tregimin e Kullës së Babelit.Kur faraoni urdheron Hamanin për t'ia ndërtuar një kullë të lartë te madhe të hyp mbi të e ta shoh Zotin e Musait alejhi selam.

Kjo përmendet në Suren Kasas ajeti 38:

"Andaj ti o Haman mi pjek(tullat) nga dheu e më ndërto një kullë të lartë ndoshta do të arrijë ta shoh Zotin e Musait,sepse unë mendoj se ai është genjshtar"

Referime Redakto