Medh'hebi Hanbeli (Arabisht: لمذهب الحنبلي) është një prej katër medh-hebeve të fikhut. Medh'hebi e morri emrin e dijetarit irakianë Ahmed ibn Hanbeli dhe është themeluar nga studentët e tij. Krahasuar me medh'hebet tjera, medh'hebi Hanbeli është shkolla më e vogla.

Hanbeli është shkolla mbizotëruese suni në Arabinë Saudite dhe Katar

Ajo është gjetur kryesisht në Arabinë Saudite dhe Katar, ku është fikh zyrtare. Ndjekësit janë shumicë demografike në Sharjah, Umm al-Quwain, Ras al-Khaimah dhe Ajman. Pakica të mëdha të ndjekësve Hanbelinj janë gjetur edhe në Bahrein, Oman dhe Jemen dhe brenda beduinët e Irakut dhe Jordanisë. Historikisht shkolla ishte e vogël; Gjatë shekullit të 18-të dhe në fillim të shekullit 20-të, Muhamed ibn Abd al-Vehabi dhe Al Saud në masë të madhe ka ndihmuar përhapjen e saj nëpër botë.