Harun Jahja njohur edhe si Adnan Hoxha është ka emrin e lindjes Adnan Oktar. Ka lindur në Ankara në vitin 1956. Pasi mbaroi shkollën tetëvjeçare dhe të mesme në Ankara, ai studioi artet në universitetin Mimar SinanStambollit, si dhe filozofi në Universitetin e Stambollit. Që nga viti 1980, autori ka publikuar libra të shumtë në fusha të ndryshme, si ato politike, fetare dhe shkencore.

Fotoporteti
Adnan Oktar
Emri Adnan
MbiemriOktar
Lindur më 1956
Lindur në Ankara
Shtetësia turke
Kombësia turke
Profesioni shkrimtar

Rreth pseudonimit

Redakto

Pseudonimi i tij përbëhet nga emrat "Harun" (Aron) dhe Jahja (Gjon), për të përkujtuar këta dy profetë që luftuan kundër mosbesimit. Vula e Profetit, e cila gjendet në kapakun e librave të autorit përmban një kuptim simbolik që ka lidhje me përmbajtjet e tyre. Kjo vulë përfaqëson Kuranin, i cili është libri dhe fjala e fundit e Allahut dhe Profetin, i cili është profeti i fundit. Nën udhëheqjen e Kuranit dhe Sunetit, autori ka për qëllim të hedhë poshtë të gjitha bazat e ideologjive anti-fetare, në mënyrë që të shuhen të gjitha kundërshtimet ndaj fesë.

Veprimtaria

Redakto

Harun Jahja njihet si një autor që ka shkruar punime tepër të rëndësishme për nxjerrë në shesh mashtrimet e evolucionistëve, pavlefshmërinë e pretendimeve të tyre, si dhe anët e errëta që lidhin Darvinizmin me disa ideologji shkatërrimtare.

Të gjitha këto punime të autorit përqendrohen rreth një qëllimi: transmetimi i mesazhit të Kuranit për të gjithë njerëzit, duke i nxitur ata të mendojnë rreth temave të rëndësishme që kanë lidhje me besimin, si ekzistenca e Allahut, njësimi i Tij, bota tjetër etj., dhe shkatërrimi i plotë i themeleve të rrënuara të sistemeve ateiste.

Veprat

Redakto

Video libra shqip

Redakto
 • BOTA KA NEVOJË PËR NJË PERADORI TË RE OSMANE
 • PËRGJIGJE NGA KURANI 1
 • SHENJAT E DITËS SË FUNDIT
 • KRIJIMI I UNIVERSIT
 • MREKULLITË E TRURIT: NUHATJA DHE SHIJIMI
 • ALLAHU NJIHET PËRMES ARSYES
 • MREKULLITË E KURANIT
 • ISLAMI DËNON TERRORIZMIN
 • MREKULLIA E NDËRTIMIT TË QELIZËS
 • PËR NJERËZIT QË MENDOJNË III - Kamuflazhi dhe sjellja inteligjente tek kafshë
 • PËR NJERËZIT QË MENDOJNË II - Krijesat e habitshme II
 • PËR NJERËZIT QË MENDOJNË I - UDHËTIMI I MAHNITSHËM I SALMONIT
 • ARKITEKTURA NË NATYRORË
 • MADHËSHTIA NË DETE
 • FATKEQËSITË QË SOLLI DARVINIZMIT PËR NJERËZIMIN
 • GJUNJËZIMI I EVOLUCIONIT
 • SEKRETI MBI MATERIEN
 • MREKULLIA E KRIJIMIT TË NJERIUT

Audio libra shqip

Redakto

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto