Sejid Hasan Nasrallah (lind: 30 gusht 1960, Arabisht حسن نصرالله) është Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës Rebele Hizbullah. Lindi në Beirut'in lindor. Në Luftën Civile në Liban në vitin 1975 u largua ne vendin e lindjes, në Beirut'in lindor. Atje u bë anëtare e një organizate të shkollës shiite.[1]Irak studioi Islam'in. Me pushtimin e Liban'it nga ana e Izrael'it në vitin 1982 u inkuadrua në Organizatën Rebele - Hizbullah, dhe tërë jetën e tij i ka kushtuar për largimin e forcave Izraelite nga Libani [1]. Pas mbytjes të Abbas El-Musavi't nga forcat Izraelite në vitin 1992, u zgjodh Sekretar i Përgjithshëm i Hizbullah'ut.

Hasan Nasrallah

ReferimetRedakto