Heksaedri i rregullt ose kubi është poliedër i rregullt konveks i cili kufizohet me 6 katrorë (faqe) ka 8 kulme dhe 12 tehe.

Heksaedri(kubi) rrotullues
Rrjeti i Heksaedrit

Sipërfaqja dhe vëllimiRedakto

Le të jetë a tehu i heksaedrit të rregullt atëherë sipërfaqja S dhe vëllimi V njehsohen sipas formulave

 

 .

DualitetiRedakto

 

  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.