Hekurudha Shkozet-Tirane apo Hekurudha Tirane-Durres u perfundua ne vitin 1949. Kjo hekurudhe shtrihet ne 7 stacione: Durres,Shkozet, Sukth, Maminas, Kashar, Vore, Tirane. Punimet filluan me 1948. Ne ndertimin e kesaj hekurudhe moren pjese edhe vullnetare nga Jugosllavia, Bullgaria dhe Bashkimi Sovjetik. Dy nga veprat e kësaj hekurudhe jane Ura e Erzenit (91 m e gjate) dhe Tuneli I Rrashanbullit (212 m i gjate). Disa vite me vone kjo hekurudhe u be nyje e hekurudhes Vore-Lac-Shkoder. Sot ajo po restaurohet dhe mendohet te rikthehet ne nje mjet transporti shume te dobishem.