Historia e Shtetit Shqiptar 1912-2005, Organizimi shtetëror, jeta politike, ngjarjet kryesore, të gjithë ligjëvënësit ministrat dhe kryetarët e shtetit shqiptar. Autori Kastriot Dervishi. Shtëpia botuese 55, viti 2006.

Në morinë e botimeve për historinë moderne të Shqipërisë, ky botim synon të japë një model të ri, duke u përpjekur të sjelë në nivele të duhura atë që ka të bëjë me kujtesën kombëtare si dhe me nxjerrjen e së vërtetës, pavarsisht nga rrethanat e zhvillimeve politike dhe nga pesha që ka marrë zhvillimi i ngjarjeve.Referimet Redakto

Historia e shtetit shqiptar 1912 - 2005, Kastriot Dervishi