Historiani

person që studion dhe shkruan për të kaluarën

Një historian është një person që studion dhe shkruan për të kaluarën dhe konsiderohet si një autoritet mbi të. Historianët merren me rrëfimin dhe kërkimin e vazhdueshëm, metodik të ngjarjeve të së kaluarës që kanë të bëjnë me racën njerëzore; si dhe studimi i gjithë historisë në kohë. Disa historianë njihen nga botimet ose trajnimet dhe përvoja. "Historiani" u bë një profesion profesional në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë, ndërsa universitetet kërkimore po shfaqeshin në Gjermani dhe gjetkë.

Herodoti (rreth 484–c. 425 pes) ishte një historian grek që jetoi në shekullin e pestë para Krishtit dhe një nga historianët më të hershëm, vepra e të cilit ka mbijetuar.

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

http://www.fjalori.shkenca.org/

Referimet Redakto