Hoobastank është një grup amerikan rock, i formuar në 1994 në Agoura Hills, Kalifornia Me këngëtarin kryesor Doug Robb, kitaristin Dan Estrin, bateristin Chris Hesse dhe basistin origjinal Markku Lappalainen. Ata u nënshkruan në Island Records nga 2001 në 2012 dhe kanë lëshuar pesë albume dhe një extended play deri tani. Albumi i tyre i pestë në studio, Fight ose Flight u lirua më 11 shtator 2012. Ata kanë shitur 10 milionë albume në mbarë botën.

Hoobastank
Hoobastank në 2007

SuksesetRedakto

Hoobastank deri me tani kanë prodhuar këngë si: "The Reason", "Crawling in the Dark", "Running Away", "Out of Control", "Same Direction", "Disappear", " If I Were You".

Antarët e GrupitRedakto

  • Doug Robb – vokalist, kitarë ritmike e rastit (1994-Prezent)
  • Dan Estrin – kitarë (1994-Prezent)
  • Chris Hesse – bateri (1994-Prezent)
  • Jesse Charland – bassit (2009-Prezent)
  • Markku Lappalainen – bassit (1995-2005)

AlbumetRedakto

  • Hoobastank (2001)
  • The Reason (2003)
  • Every Man for Himself (2006)
  • For(n)ever (2009)
  • Fight or Flight (2012)

Lidhje të jashtmeRedakto