Ibrahim Muhammed Sayyid Hosni Mubarak, i njohur zakonisht si Hosni Mubarak (arabisht: محمد حسنى سيد إبراهيم مبارك, Sayyid Muhamed Husni Mubarak, Ibrahim, el Kafr-Musilha, 4 maj 1928 - 2020) është një politikan egjiptian dhe Presidenti i katërt i Egjiptit për më shumë se çerek shekulli, pra që nga 14 tetor 1981.

Mubarak në Berlin në 1989
Me Presidentin e Brazilit, Lula da Silva, në 2003.

Mubarak u emërua nënkryetar i Egjiptit, pas një karriere të shkëlqyer ushtarake që zhvilloj në radhët e armëve të forcave ajrore egjiptiane. Mori presidencën, duke pasues Presidentit Anwar Al Sadat, i cili vra më 6 tetor 1981.

Si President i Egjiptit është konsideruar si një nga udhëheqësit më të fuqishëm në rajonin e Lindjes së mesme. Në sajë të Kushtetutës së 1971, Presidenti Mubarak ka ushtruar kontroll të fortë në vendë.

Lidhjet e jashtme

Redakto

Referime

Redakto

9. Mubarak: "U.S withdrawal would hurt Iraq" [1]